Hoe werkt het
Onze coöperatie heeft op dit moment 59 leden en startte 1 januari 2021 met project Dok 1, met 230 zonnepanelen en hopen dit verder uit te rollen naar Dok 2 tot alle platte daken bedekt liggen met ‘zonne-energie’
DOK 1 afgerond, op naar DOK 2
Ben je bewoner of eigenaar van het Entrepotdok, val je onder VVE 1 en VVE 2 én ben je lid van de coöperatie Zon op het Dok? Dan kun je meedoen met de zonnepanelen projecten op het Entrepotdok. Het is onze ambitie dat zoveel mensen mee kunnen doen.
Waarom zou je meedoen?
Om in gezamenlijkheid en duurzaam energie op te wekken en onze eigen stad verder te verduurzamen, dáárom plaatsen de coöperatie Zon op het Dok en haar leden zonnepanelen op het dak van het Entrepotdok. Aan de historie van het monumentale en grootst bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam (gebouwd na 1708) wordt met de installatie van de zonnepanelen een nieuw hoofdstuk toegevoegd.
Hoe kun je deelnemen aan Dok-2?
- Lees de brochure van Dok-2 door voor de laatste stand van zaken.
- Als lid van de coöperatie kun je deelnemen aan het project door je in te schrijven voor minimaal één certificaat.
Aanmelden
Heeft u interesse om lid te worden van de cooperatie Zon op het Dok en deel te nemen aan een zonnepanelenproject Dok-2? Stuur een email naar zonophetdok@gmail.com
DOK-1: Wat levert het op?
- Dok-1 bevat 230 zonnepanelen waarmee over 15 jaar naar verwachting gemiddeld 64767 kWh/per jaar duurzame stroom wordt geproduceerd.
- We geven 259 certificaten uit, zodat elk certificaat gemiddeld 250 kWh per jaar opbrengt. Als lid van de cooperatie heb je geen ‘eigen’ zonnepanelen maar kun je een certificaat kopen.
- We maken gebruik van de zogenaamde ‘postcoderoosregeling’, een door de overheid ingestelde duurzaamheidsregeling die belastingvoordeel voor zonneenergie biedt. De belastingkorting wordt verrekend via je energierekening. Het is belangrijk dat je energieleverancier de postcoderoosregeling ondersteunt. Heeft je energieleverancier afspraken gemaakt met Zon op Nederland, dan gaat alles automatisch. Zijn die afspraken er niet, maar ondersteunt je leverancier de regeling wel, dan vraag je de belasting zelf terug.